Kanaal airco

Met een airconditioning systeem kan er op een uitstekende wijze aan klimaatbeheersing worden gedaan door zowel particulieren als de zakelijke markt, waarbij er gedacht kan worden aan bedrijven met kantoren, restaurants en hotels. Bedrijven kiezen steeds vaker voor een kanaal airconditioning. Is deze informatie nog te technisch? Bekijk dan eerst de verschillen tussen een mobiele airco en vaste airconditioning.

Systeem van kanaal airconditioning
Het systeem van satelliet / kanaal is kenmerkend doordat het niet opvalt in de ruimte zelf dat er gebruik wordt gemaakt van airconditioning, doordat het systeem zelf is weggewerkt in het plafond en er alleen nog een rooster zichtbaar is. Het wordt vooral toegepast in bijvoorbeeld winkels, restaurants en hotels. Voor wat betreft de roosters zijn er variaties mogelijk met betrekking tot de vormgeving. Het systeem wordt ingebouwd in het plafond en wordt onderling verbonden met de centrale airconditioning door gebruik te maken van de een luchtkanaalsysteem.

Kanaal airco, hoe werkt het?

  • Eén van de kenmerken van dit systeem is dat er meer roosters op de centrale unit kunnen worden aangesloten en het hele gebouw dus in principe kan worden voorzien van airconditioning.
  • Door de keuzemogelijkheid om in te bouwen kan dit leiden tot een optimale beheersing van de luchtstroom, waardoor er een uitstekende verdeling van de lucht in de betreffende ruimte kan plaatsvinden.
  • Doordat er sprake is van het inbouwen in het plafond zal er nauwelijks tot geen geluid waarneembaar zijn, dit in tegenstelling tot een aantal andere systemen.
  • Een ander kenmerk ervan, dat overeenkomt met andere systemen, is dat er een mogelijkheid bestaat om een extra functie toe te passen, namelijk het verwarmen van de lucht. Satelliet airconditioning is dus naar keuze een multifunctioneel systeem van klimaatbeheersing.
  • Kanaal airconditioning zal niet zo snel in de particuliere markt zijn intrede doen, omdat het om een professioneel systeem van klimaatbeheersing gaat en dus de aanschafprijs vele malen hoger ligt dan bij andere systemen.
  • Aangezien het hier niet om het meest simpele systeem gaat zal de installatie verzorgd moeten worden door een erkend installatiebedrijf.
  • Een ander groot voordeel van zo’n satelliet systeem ten opzichte van de reguliere systemen is dat er overal in het gebouw, in elke ruimte sprake is van een gelijkmatige temperatuur.