Airco Vergelijken

Op het moment dat u besloten hebt om klimaatbeheersing toe te passen in uw bedrijf, komt u voor een keuze uit een enorm aanbod van airco systemen te staan. Airco’s vergelijken ligt dan uiteraard voor de hand. Het ene aircosysteem werkt anders als het andere systeem en door airco’s te vergelijken komt u terecht bij het meest geschikte systeem van klimaatbeheersing voor uw bedrijf. Airco’s vergelijken kan op verschillende manieren, waarbij er uiteraard ook rekening gehouden kan worden met airconditioning prijzen. Houdt bij het vergelijken zeker de volgende thema’s in de gaten:

  • De verschillende types op het gebied van airconditioning
  • De mogelijkheden van ieder apparaat
  • De voor- en nadelen van de airco merken
  • De prijzen en uw budget
  • Welke airco geschikt is voor welke ruimte

Koelvermogen van airco’s vergelijken

Het is uit het vergelijken van airco systemen natuurlijk belangrijk om naast het model ook op de kenmerken en functionaliteiten ervan te letten. Een van de meest belangrijke kenmerken van airco is het koelvermogen. In een grote bedrijfsruimte zal het verschil tussen de gewenste temperatuur en het werkelijke klimaat groter zijn dan in een kleine ruimte. In een grote bedrijfsruimte is in dat geval meer koelvermogen nodig. Ook als het felle zonlicht rechtstreeks in de kamer schijnt is er meer vermogen vereist om de ruimte te koelen. Het benodigde koelvermogen is verder afhankelijk van het aantal mensen, dat in de ruimte verblijft en van de aanwezigheid van apparatuur. Het koelvermogen van airco’s vergelijken kan aan de hand van het aantal Watt. Uiteraard kan de airco leverancier op basis van de door u verstrekte gegevens een oplossing op maat aanbieden.

Functionaliteiten van de airco

Een airco kan over meer of minder uitgebreide functionaliteiten beschikken. De functies van een airco variëren dan ook van een systeem, dat alleen kan koelen en ontvochtigen tot systemen, die ook de functionaliteit van verwarmen en ventilatie kennen. Bij airco’s vergelijken kan daar dus ook rekening mee gehouden worden. Een airco kopen is in de meeste gevallen niet iets dat binnen vijf minuten wordt gedaan. Er zijn verschillende merken en typen verkrijgbaar. Het type dat het meeste voorkomt is de split unit. Deze airco bestaat uit twee aparte eenheden. Een gedeelte wordt aan de buitenzijde geplaatst en zorgt voor het afvoeren van de warmte en de toevoer naar buiten. Het binnengedeelte zorgt ervoor dat de warme of koude lucht in de betreffende ruimte wordt verdeeld. Het vocht wordt via een dunne slang naar buiten afgevoerd en opgevangen in een condensbak of met een dikkere slang via het raam afgevoerd. Wanneer het binnen- en het buitengedeelte zich als twee delen in het apparaat bevinden, spreken we van een monoblok. Tot slot is er ook nog de mobiele airco, een airco die overal inzetbaar is.

Geluidsniveau airco

Het geluidsniveau van de airco wordt uitgedrukt in het aantal decibel. Het is natuurlijk niet prettig om in een omgeving te werken, waar het geluid van airco systemen overheersend aanwezig is. De moderne airco systemen geven over het algemeen geen geluidsoverlast, maar bij een airco kopen kan dus wel gelet worden op het geluidsniveau.

Vergelijking op prijsniveau

De airconditioning prijzen lopen uiteen en verschillen per airco systeem. Bovendien kunnen de airconditioning prijzen ook nog eens per leverancier variëren. De kosten van een airco installatie kunnen gezien worden als een rendabele investering. Door in het bedrijf klimaatbeheersing toe te passen kan er namelijk geprofiteerd worden van alle voordelen, die het gebruikmaken van een airco met zich meebrengt. Klimaatbeheersing in binnenruimte is namelijk belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat medewerkers in een prettige omgeving kunnen werken. Een goed binnenklimaat zorgt vervolgens weer voor een verhoogde productiviteit en dat is weer in het belang van uw bedrijf.

Inzicht in airconditioning prijzen
Om inzicht te krijgen in de airco prijzen kunt u diverse wegen bewandelen. Het aanbod van airco leveranciers is wat da betreft heel divers en u kunt van de gelegenheid gebruikmaken om de websites van verschillende klimaatbeheersing leveranciers te bekijken en de airconditioning prijzen met elkaar te vergelijken. Het nadeel daarvan is dat niet alle leverancier standaard de airconditioning prijzen op hun website vermelden. Dat is ook logisch, want het toepassen van klimaatbeheersing, zoals airco horeca en airco kantoor is maatwerk. Elk bedrijf heeft weer andere wensen op het gebied van klimaatregelen en zo kunnen er ook aanvullende wensen zijn, zoals luchtbehandeling. U bent nog meer tijd kwijt aan het onderzoeken naar welke airco systemen het meest geschikt zijn. De modellen en functionaliteiten zijn net zo verschillende als de airconditioning prijzen.