Airco gebruikerstoepassingen

Er zijn allerlei ruimtes en situaties waarbij een airco uitkomst biedt. Van een tijdelijke mobiele airco tijdens de hete zomerdagen in huis tot een structurele oplossing voor kantoren of serverruimtes. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende gebruikerstoepassingen. Klik door naar een van de situaties voor meer informatie. 

Type gebruikMeer info
Airco voor thuisSystemen bedoeld voor gebruik in huis
Airco voor slaapkamerKleine airco’s voor een koele nachtrust
Airco voor caravan en camperSpeciale airco’s voor op vakantie
Airco voor zolderHandzame modellen voor op zolder
Airco voor kantoorEen prettig werkklimaat voor medewerkers
Airco voor kleine ruimteSpeciale modellen voor lokale koeling
Airco voor serverruimteKoeling voor datacenters en serveparken
Airco voor de horecaSpeciale oplossingen voor cafe’s en restaurants
Airco systemen voor verschillende gebruikerssituaties

Laat je goed adviseren voor geschikt gebruik

Elke ruimte is anders en vraagt om een andere aanpak. Elk systeem heeft zijn eigen voordelen en nadelen op het gebied van klimaatbeheersing. Op basis van een analyse van de ruimte (denk aan ramen, hoogte, totaal oppervlak en gebruik) wordt bekeken welke airco het meest effectief en efficient. Door een optimale afstemming van de airconditioning op de ruimte waarin die wordt geplaatst heb je een optimale klimaatregulatie en een zeer zuinig systeem (maandelijkse kosten worden lager).

Voordelen van de juiste airco op de juiste plek

Er zijn vele voordelen verbonden aan het gebruik van de goede airco op de juiste plaats. Het grootste voordeel is dat er invloed uitgeoefend kan worden op het klimaat in de binnenruimte zonder verlies van vermogen of capaciteit. De systemen zijn tegenwoordig zo ontwikkeld, dat het energieverbruik relatief laag is en er optimale prestaties geleverd worden. De moderne airco’s maken bovendien nog maar weinig geluid. Op het gebied van klimaatbeheersing en luchtbehandeling zijn er airco systemen, die ervoor zorgen dat de lucht in elke ruimte schoon en gekoeld blijft. Hieronder geven we 5 reden om goede onderzoek te doen naar de juiste combinatie tussen airconditioning en type ruimte:

  1. Perfecte klimaatregeling
  2. Optimale prestaties
  3. Laag energieverbruik
  4. Geen geluidsoverlast
  5. Reinigen van de lucht