Airco op kantoor

Ook bedrijven zien steeds meer het nut in van het installeren van airconditioning op kantoor, vooral omdat bekend is dat het welzijn van de werknemers invloed heeft op de prestaties die er dagelijks geleverd moeten worden. Eén van de producten die invloed heeft op het welzijn van de medewerkers is airconditioning, hiermee kan namelijk een optimaal binnenklimaat worden gecreëerd.

Koelsystemen voor kantoren

Er zijn verschillende mogelijkheden het kantoor van airconditioning te voorzien, waarbij het soort systeem afhankelijk zal zijn van een aantal factoren. Voor een kleine kantoorruimte waar slechts een persoon werkzaam is, kan een compacte mobiele airco heel goed functioneren. Het wordt al anders als er meerdere kantoren zijn die elk voorzien moeten worden van airconditioning. In de laatste situatie zal men gebruik kunnen maken van het multisplit systeem waarbij er slechts een buitenunit wordt geplaatst en in de kantoren die voorzien moeten worden van airconditioning elk een binnenunit.

Kenmerken betreffende airconditioning op kantoor

 • Er zijn verschillende mogelijkheden om airconditioning te installeren in het kantoor. Zo kan er een onderscheid gemaakt worden tussen inbouwmodellen en wandmodellen.
 • Het inbouwen wordt regelmatig toegepast en er wordt vaak de voorkeur aangegeven omdat de binnenunits dan niet zichtbaar zijn, deze worden namelijk ingebouwd in een verlaagd plafond of achter een extra wand. Zo is alleen het rooster nog zichtbaar.
 • Bij te bevestigen binnenunits zijn er ook weer keuzemogelijkheden met betrekking tot de plaats waar de unit wordt bevestigd. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een unit die vlak onder het plafond wordt bevestigd, maar het is ook mogelijk om de unit laag bij de vloer te bevestigen, zodat er een radiatoreffect ontstaat.
 • Weer een andere mogelijkheid is om een raammodel te plaatsen en het voordeel hiervan is dat dit type geen ruimte in beslag neemt en is dan ook vooral geschikt voor kleine ruimten.
  Als het een kantoorruimte betreft die ook als doel heeft om zakelijke relaties te ontvangen, dan kan er ook gekozen worden voor een design uitvoering. Zo behoudt het kantoor de uitstraling naar de zakelijke relaties en geeft de design unit een heel ander effect dan een standaard model.
 • Naast een verkoelende functie is het ook prettig om te werken in een zuivere lucht en dat kan gerealiseerd worden door voor een airconditioning met de functie van luchtreiniger te kiezen, waardoor bacteriën en schimmels zoveel mogelijk uit de lucht verdwijnen en positieve gevolgen heeft voor het welbevinden van de medewerkers.
 • Voor serverruimtes en datacenter zijn er speciale koelingssystemen op de markt.

Klimaatbeheersing op kantoor

Klimaatbeheersing op kantoor is van essentieel belang. Het wordt tegenwoordig steeds warmer op kantoor door verlichting, isolatie, glasgevels en apparatuur. Een goede ventilatie op kantoor en een goede koeling om de prestaties op peil te houden, zijn dan ook vandaag de dag pure noodzaak. Een aangenaam kantoorklimaat werkt niet alleen prettig in de zomermaanden, want ook in de wintermaanden moeten uw werknemers lekker kunnen werken. Kiest u daarom voor all-in-one klimaatbeheersing op kantoor. Een systeem dat koelt, verwarmt en ventileert en wel zo prettig werkt!

Wat houdt klimaatregeling op kantoor in?

Klimaatbeheersing op kantoor zorgt voor een goed werkklimaat. Uw werknemers kunnen hierdoor efficiënter werken en realiseren dus ook een hogere productiviteit. In een te warme ruimte kunnen medewerkers zich niet goed concentreren en kunnen zij hoofdpijnklachten of / en vermoeidheidsklachten ontwikkelen. Een te koude ruimte werkt eveneens niet fijn. Als werkgever valt de gezondheid van uw medewerkers op de werkvloer onder uw verantwoording. U dient er dus voor te zorgen dat zij bij een comfortabele temperatuur en in een gezonde lucht hun werk kunnen doen. Daar hebt u overigens alleen maar profijt van. Wanneer u kiest voor een degelijk klimaatsysteem dat de klimaatbeheersing op kantoor regelt, kiest u voor onder meer:

 • Verwarmen, koelen en ventileren met één systeem
 • Energie-vriendelijke verwarmingsoplossingen, dus een laag energieverbruik
 • Hoog klimaatcomfort
 • Fluisterstil systeem
 • Warmteterugwinning
 • Koudeterugwinning
 • Verse luchttoevoer voor een verfrissend en gezond werkklimaat
 • Een aangenaam binnenklimaat dat per ruimte beheersbaar is
 • Een bijna onzichtbaar systeem
 • Het hele jaar door prettig werken, zowel bij hoge als bij lage buitentemperaturen

Gekoelde lucht zorgt voor een prettig werkklimaat
U wilt toch ook tevreden werknemers en een hoge productiviteit? Realiseert u dan een aangenaam werkklimaat en kies voor klimaatbeheersing op kantoor, in de wachtruimte van uw praktijk, in een fabriekshal of in de winkel. Voor ieder bedrijf, iedere ruimte zijn passende totaaloplossingen beschikbaar. De meeste airco systemen zijn energiezuinig en muisstil, zodat u niet hoeft te schrikken van de herrie of de afrekening van de energienota. Daarnaast bieden veel leveranciers tevens onderhoudscontracten aan, zodat uw airconditioning continu in topconditie blijft en de klimaatbeheersing op kantoor voortdurend blijft werken zoals het hoort.

De eisen die aan luchtverversing in bedrijfspanden worden gesteld
U bent als werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van uw werknemers. U dient daarom ook te zorgen voor een goede luchtverversing op kantoor, zodat medewerkers hun werkzaamheden in een gezonde lucht kunnen uitvoeren. Bovendien stelt de Arbowet diverse eisen aan de luchtkwaliteit, te weten:

 • Er is op de arbeidsplaats genoeg niet verontreinigde lucht aanwezig.
 • De luchtverversingsinstallaties functioneren dusdanig dat uw medewerkers niet worden blootgesteld aan hinderlijke tocht.
 • De installatiesystemen voor luchtverversing op kantoor zijn uitgerust met een controlesysteem, waardoor storingen in de installatie snel worden gesignaleerd, zodat de gezondheid van uw werknemers niet in gevaar komt.
 • De luchtverversingsinstallaties zijn continu bedrijfsklaar.

Reinigen naast luchtverversing voor bedrijven
Behalve luchtverversing op kantoor is het ook belangrijk om alle werkplekken regelmatig schoon te maken. Een schone werkplek draagt namelijk ook bij tot een verbeterde luchtkwaliteit. Zorg daarom dat:

 • Het bureau zo leeg mogelijk is, zodat stof gemakkelijk afgenomen kan worden
 • De werkplek regelmatig wordt gereinigd
 • U gebruik maakt van dichte kasten
 • Er gladde vloerbedekking ligt die gemakkelijk is schoon te houden