Beste airco

Je wilt verkoeling in huis of op kantoor. Maar wat is nu de beste airco? Op deze pagina vind je uitgebreide tips en een keuzegids voor het vinden van de beste airconditioning die past bij jouw situatie, wensen en budget. Wanneer je gaat zoeken naar een airco dan kom je er al snel achter dat er een enorme keuze is. Je hebt de (goedkopere) mobiele modellen, en de duurdere vaste systemen. Op deze pagina proberen wij jou zo goed mogelijk om weg te helpen bij het vinden van het pefecte airco systeem. 

Kies ik voor een vaste of mobiele airco?

De eerste vraag die je je moet stellen is of je een vaste of juist een mobiele airco wilt. Misschien heb je hier nog helemaal niet over nagedacht. Of misschien heb je geen idee wat de verschillen zijn. Toch is het goed om je hier direct in te verdiepen. Het is namelijk een belangrijke keuze aan het begin van het aankoopproces. En wanneer je voor jezelf goed weet of je gaat voor een vast– of verplaatsbaar systeem wordt het kiezen straks ook een stuk eenvoudiger. Hieronder leggen we in het kort uit wat de verschillen zijn. 

De verschillen tussen een vaste en een mobiele airco
Er zitten grote verschillen tussen een vaste en een mobiele airco. Over het algemeen adviseren wij het volgende: gebruik je de airco echt maar een beperkt aantal dagen per jaar, en alleen om de extreme hitte te verjagen? Neem dan een mobiele airco. Gebruik je het aircosysteem meerdere weken per jaar? Kies dan voor een vast systeem. De belangrijkste verschillen lichten we verder toe in de tabel hieronder. 

EigenschapMobiele aircoVaste airco
Aantal ruimtes koelen1 ruimte tegelijkmeerdere ruimtes tegelijk
Verplaatsbaar?JaNee
Type gebruikVoor tijdelijk kortstondig gebruikVoor structureel koelen
KoelvermogenRedelijkHoog
Eenvoudig te plaatsenJaNee
Prijsvanaf €450,00Vanaf €140,00
FunctiesStandaardUitgebreid
EnergiezuinigheidNiet energiezuinigEnergiezuinig
De verschillen tussen een mobiele- en een vaste airco

De beste mobiele airco, onze top 3

Zoek je een mobiele airco om tijdelijk de hitte te verjagen uit je huis? Dan bieden wij hieronder een aantal modellen met een uitstekende beoordeling. Deze beoordelingen zijn afkomstig van diverse review-websites en airco specialisten. 

  1. JustFire AIRCO7000: een ideaal model voor kleine ruimtes met een flink koelvermogen. Het is een relatief energiezuinig model (label A). Minpuntje is het geluidsniveau (bekijk ook de stilste airco’s). 
  2. De’Longhi PACN82 is een eenvoudig te bedienen model die ook nog een verrassend licht is (30 kg). Met een koelvermogen van 9.4000 BTU koel je een ruimte van circa 15 M2
  3. Aspen Xtra: een echte krachtpatser die wel 40 M2 kan verkoelen (12.000 BTU). Bijkomend voordeel is dat dit systeem ook nog onder energielabel A valt. Het is wel een prijzig model (adviesprijs is €550,00)

De beste vaste airco’s, onze top 3

Wil jij structureel verkoeling in huis halen? En wil jij het optimale gebruikersgemak en een energiezuinig systeem? En zoek je misschien een model dat ook kan verwarmen? In dat geval kom je uit op een vaste airco. Hieronder vind je onze top 3 met split airco’s

  1. Qlima SC5248: een koelvermogen van 18.000 BTU wat ruimtes kan verkoelen tot 60 M2. Bovendien kan je ‘m gebruiken om te verwarmen. Er zit een handige nachtmodus op en je kunt het systeem zelfs met een App aansturen
  2. Eurom AC2401 split airco is een kleine draagbare split airco. Ideaal voor caravans en campers. Het is dus echt bedoeld voor kleine oppervlaktes (max 4M2). Voordeel is dat je ‘m zo kunt meenemen en het lage geluidsniveau
  3. Chigo CS-25V3G: koelt en verarmt, altijd een prettig binnenklimaat. Een laag energieverbruik (Energielabel  A+++) en een gunstig prijskaartje.