AIRCO INSTALLATIE Provincie Flevoland

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Flevoland kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij vakkundige tips en informatie over de diverse soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast faciliteren we contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Airco laten plaatsen in Flevoland

De temperaturen in Nederland veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Flevoland. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Flevoland voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij razendsnel populaire vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook vast of mobiele airco?. 
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
Bekijk ook de mogelijkheden in AlmereZeewoldeLelystadDrontenNoordoostpolderUrk.

Een optimaal binnenklimaat?

Check de beste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit diverse units die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Airco soorten.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: het geluid en het toenemende energieverbruik. Ook moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Flevoland: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Flevoland: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco’s zonder buitenunit.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Flevoland.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een fijne koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Flevoland zijn heel divers. De totale kosten zijn weer anders per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst hieronder geven wij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Flevoland. De kosten zijn excl. het onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeOmschrijvingTarieven
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1195 – €1985
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2145 – €2935
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1200 – €2215
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €365 – €825
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €235 – €695
Lijst met de prijzen van airconditioning in Flevoland.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is te gebruiken door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een heet huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat een airco plaatsen door een goede installateur in Flevoland. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs wordt bepaald door een aantal aspecten. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op plusminus €90 tot €255 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde modellen gebruiken veel meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem moet grofweg 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in de woning de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Flevoland. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman controleert onder andere naar koelvloeistof, expansieventiel, condensor, compressor.