Airco Installatie Simpelveld

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Simpelveld draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze adviseurs check je waardevolle informatie over de velerlei type toepassingen en een handig keuzeadvies. Mede lees je adressen van plaatselijke specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Simpelveld

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Simpelveld. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Simpelveld voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk je snel & eenvoudig professionele vakmensen. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-simpelveld-6369

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Simpelveld (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Tevens kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de vergelijker hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Simpelveld (gemeente Simpelveld, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Voerendaal, Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem.

FirmaAdresPostcodePlaats
Dodemont Koeltechniek FrVliexstraat 326369HHSimpelveld
Installatiebedrijf Nilwik B.V.Valkenburgerweg 196367GSVoerendaal
Tebben Koeltechniek B.V.Lindelaufer Gewande 30/A6367AZVoerendaal
Schema met airco montagebedrijven Simpelveld vergelijken

Extra koeling in huis?

Vind de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. Er bestaan diverse soorten uitvoeringen die men kan installeren. In de volgende paragraaf vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Multi split airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is het een relatief goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Simpelveld: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Simpelveld: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezekan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Ontwerp van de airco.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Simpelveld.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een beheersbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1300.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2022 met monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Simpelveld kunnen flink uiteen lopen. De prijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In deze tabel tref jij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Simpelveld. Deze tariefindicaties zijn excl. het onderhouden van het systeem, vullen en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortBeschrijvingPrijsindicatie
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1220 – €2025
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2145 – €2935
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1125 – €2220
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €360 – €815
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€250 – €695
Schema met de kosten van airconditioning in Simpelveld.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een heet appartement in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct de airco monteren door een betrouwbare installateur in Simpelveld. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. vele onderdelen. Uiteraard het advies, de airco en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Daarbij heb je te dealen met een hoger stroomverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Ga maar uit van om en nabij de €90 tot €290 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde systemen verbruiken meer elektriciteit vergeleken met de kleine modellen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem rekent rond de 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Simpelveld. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur inspecteert o.a. koelvloeistof, compressor, verdamper, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie