Airco Installatie Valkenburg aan de Geul

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Valkenburg aan de Geul zorgt voor een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs bieden wij praktische tips en informatie over de diverse soorten oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook vind je gegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Valkenburg aan de Geul

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Valkenburg aan de Geul. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Valkenburg aan de Geul voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref je snel & eenvoudig ervaren monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-valkenburg-aan-de-geul-6342

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Valkenburg aan de Geul (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame montagepartners kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de vergelijker hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Valkenburg aan de Geul (gemeente Valkenburg aan de Geul, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Meerssen, Maastricht.

NaamAdresPostcodePlaats
ATS KoudetechniekKruisstraat 126333CSSchimmert
Sproncken KoudetechniekHoofdstraat 45/A6333BESchimmert
RVL Montage TechniekDal Bissenweg 86281NCMechelen
Opsomming met airco montagebedrijven Valkenburg aan de Geul vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden meerdere modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Mobiele Airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidshinder en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Valkenburg aan de Geul: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het apparaat bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Valkenburg aan de Geul: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor serverruimte.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Valkenburg aan de Geul.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een aangename koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Valkenburg aan de Geul laten een grote variatie zien. De totale kosten verschillen per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen essentieel. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel geven wij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Valkenburg aan de Geul. Deze kostenindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeToelichtingInvestering
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1250 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2185 – €2995
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1165 – €2225
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€440 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€190 – €605
Tabel met de tarieven van airconditioning in Valkenburg aan de Geul.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem is te gebruiken door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een hete woning in de zomer en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie een airco plaatsen door een goede installateur in Valkenburg aan de Geul. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. diverse bouwstenen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de montage. Ook krijg je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je om en nabij de €85 tot €310 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De professionele modellen verbruiken meer elektriciteit vergeleken met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een standaard koelsysteem benodigd om en nabij de 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Valkenburg aan de Geul. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De expert inspecteert o.a. condensor, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie