Airco Installatie Eijsden-Margraten

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2022? Een airco kopen in Eijsden-Margraten levert een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker vind je waardevolle tips en adviezen over de velerlei type oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook bekijk je contact- en adresgegevens van plaatselijke installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Eijsden-Margraten

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Eijsden-Margraten. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Eijsden-Margraten voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via deze website check je snel en simpel lokale montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-eijsden-margraten-6252

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Eijsden-Margraten (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Eijsden-Margraten (gemeente Eijsden-Margraten, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Meerssen, Maastricht, Beek, Stein, Sittard-Geleen.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Freddomatic BVKruisstraat 356227RTMaastricht
Airco Techniek MaastrichtElectronstraat 96227CNMaastricht
Duijzings Koeltechniek en AirconditioningVan Slijpestraat 1016225BLMaastricht
Schema met airco montagebedrijven Eijsden-Margraten vergelijken

Verkoeling in huis?

Bekijk de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit meerdere producten die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Design airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Eijsden-Margraten: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Eijsden-Margraten: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezetref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor zolder.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Eijsden-Margraten.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaasen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Eijsden-Margraten kunnen flink uiteen lopen. De onkosten variëren per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de onderstaande tabel vind jij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Eijsden-Margraten. De getoonde kosten zijn excl. onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelOmschrijvingKosten
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1250 – €1995
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2210 – €2965
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1175 – €2235
Mobiele airco’sEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €350 – €810
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€190 – €700
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Eijsden-Margraten.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is aan te zetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een heet huis in de zomerse maanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel de airco installeren door een professionele installateur in Eijsden-Margraten. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die zo op een energiezuinige manier een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs wordt bepaald door verschillende posten. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Vergeet niet het periodieke onderhoud. Verder krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een hogere energierekening. Ga maar uit van om en nabij de €80 tot €255 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van populaire merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een standaard koelsysteem moet circa 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Eijsden-Margraten. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt naar onderdelen als verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie