Airco Installatie Meerssen

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Meerssen draagt bij aan extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Hier verzamel je concrete info over de velerlei soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast vind je contactgegevens van erkende specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Meerssen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Meerssen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Meerssen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind jij eenvoudig gespecialiseerde vakmannen. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-meerssen-6231

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Meerssen (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor het benodigde onderhoud. In het overzicht hieronder vind je showrooms en airco monteurs in Meerssen (gemeente Meerssen, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Maastricht, Beek, Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Doe een aanvraag bij de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit verscheidene uitvoeringen die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Kleinste airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Verder is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge energieverbruik. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Meerssen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeemkent 2 units: een buiten- en binnenunit. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Meerssen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Airco voor caravan en camper.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te monteren, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1325. Een goedkoop airco systeem in Meerssen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een prettige koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1275.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Meerssen zijn nogal verschillend. De prijzen fluctueren sterk per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken we de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Meerssen. De kosten zijn excl. onderhoud, vullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemOmschrijvingKosten
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1160 – €2030
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2180 – €2950
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1120 – €2210
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €360 – €875
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€215 – €630
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Meerssen.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen kennen 2 units: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan men activeren door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airco monteren door een professionele installateur in Meerssen. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. vele posten. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Daarnaast het standaard onderhoud. Verder moet je rekening houden met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een hogere energierekening. Dit schatten we op ongeveer €70 tot €270 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per systeem en koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig vergeleken met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van a-merken als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt circa 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Meerssen. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De expert kijkt bijv. naar expansieventiel, koelvloeistof, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie