Airco Installatie Stein

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een airco kopen in Stein levert een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website vind je praktische info over de beste systemen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede lees je gegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Stein

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Stein. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Stein voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek je binnen no-time deskundige vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-stein-6171

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Stein (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Verder regelen ze vacumeren en onderhoud. In de tabel hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Stein (gemeente Stein, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Leudal, Roerdalen, Roermond.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
GesitplusDaalstraat 236165THGeleen
Larue F ThBeneluxlaan 1496164ERGeleen
Thissen Installatietechniek B.V.Kampstraat 8/106163HGGeleen
Tabel met airco montagebedrijven Stein vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de beste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan diverse soorten systemen waar je uit kunt kiezen. Bijgaand bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Beste airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Ook is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Stein: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Stein: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco zoeken op gebruik.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Stein.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een radiator. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Stein zijn heel divers. De onkosten wisselen per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel hieronder check je een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Stein. De getoonde kosten zijn exclusief periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ProductOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1190 – €1990
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2210 – €2910
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1150 – €2270
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €365 – €805
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €195 – €610
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Stein.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco monteren door een goede installateur in Stein. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Als laatste noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met ongeveer €90 tot €280 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor een compleet huis zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Midea werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent plusminus 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Stein. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert inspecteert o.a. expansieventiel, verdamper, compressor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie