Airco Installatie Roerdalen

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Roerdalen zorgt voor een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina bekijk je goede tips over de velerlei soorten apparaten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens lees je gegevens van geschikte montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren kan al vanaf €1.325,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Roerdalen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Roerdalen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Roerdalen voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina check jij snel erkende montagebedrijven. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-roerdalen-6063

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in huis? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Roerdalen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame installatiepartners kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem maken. Ook dragen ze zorg voor vacumeren en onderhoud. In de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Roerdalen (gemeente Roerdalen, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Roermond, Nederweert, Cranendonck, Maasgouw, Weert.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling thuis of op kantoor. Er zijn verscheidene systemen die men kan installeren. In het gedeelte hierna bespreken we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco kopen.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Verder moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Roerdalen: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering kent 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Roerdalen: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Inbouw airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Roerdalen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een constante gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1175.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in kantoren en hotels.

Goedkoopste airco mei 2024 met monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Roerdalen variëren enorm. De totale kosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel bieden wij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Roerdalen. Deze kostenindicaties zijn zonder het onderhoud, reinigen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortToelichtingTarieven
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1250 – €2045
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2175 – €2925
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1200 – €2290
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €350 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€160 – €695
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Roerdalen.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een warm huis in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel de airconditioner monteren door een STEK installateur in Roerdalen. Wonen, werken en slapen is dan weer een feestje. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten wordt bepaald door een aantal posten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Daarnaast moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op een €90 tot €250 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco varieert per systeem en rendement / koelvermogen. De grote multi-split modellen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van marktleiders als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem rekent ruwweg 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Roerdalen. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt bijv. naar compressor, condensor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie