Airco Installatie Roermond

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Roermond draagt bij aan extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Hier tref je waardevolle info over de beste soorten apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens bieden wij adressen van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in de woning installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Roermond

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Roermond. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Roermond voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via dit portaal vind je zonder gedoe vakbekwame montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-roermond-6043

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Roermond (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende montage experts kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem integreren. Tevens zorgen zij voor onderhoud en service. In de bijgaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Roermond (gemeente Roermond, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Nederweert, Cranendonck, Maasgouw, Weert, Peel en Maas.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn velerlei soorten units die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Afzuigsysteem.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is een kostentechnisch een interessante optie. De nadelen van monoblock: het geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Verder moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Roermond: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Roermond: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco met verwarming.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1075. Een goedkoop airco systeem in Roermond.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van een radiator. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een fijne koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 met plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Roermond lopen zeer uiteen. De totale kosten kunnen afwijken per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande schema verstrekken we de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Roermond. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductBeschrijvingPrijzen
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1220 – €2040
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2195 – €2950
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1190 – €2255
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€350 – €830
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€160 – €690
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Roermond.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten kennen 2 units: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kan men activeren a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet appartement in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco plaatsen door een STEK installateur in Roermond. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels vele onderdelen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de montagekosten. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. In aanvulling daarop heb je te dealen met een stijgend energieverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €80 tot €310 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit dan de kleine modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet circa 1,45 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Roermond. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur inspecteert o.a. verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie