Airco Installatie Weert

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een goed werkende airco kopen in Weert biedt een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier lees je belangrijke informatie over de beste soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens faciliteren we adressen van lokale montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Weert

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Weert. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Weert voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je probleemloos geschikte installateurs. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-weert-6003

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Weert (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde montage experts mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Tevens dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In de tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Weert (gemeente Weert, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Peel en Maas, Beesel, Venlo, Horst aan de Maas, Bergen Limburg.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
BN Transportkoeling AircoserviceCelsiusstraat 3/A6003DGWeert
KS MaasbreeArnoudstraat 305993CSMaasbree
AISB Auto Inbouw Service BaarloDe Voort 7/A5991DCBaarlo
Opsomming met airco montagebedrijven Weert vergelijken

Je huis verkoelen?

Vergelijk de voordeligste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen verscheidene apparaten waar je uit kunt kiezen. Bijgaand bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Warmtepompen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsproductie en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Weert: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Weert: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Split Airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, werkt in alle ruimtes, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Weert.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabriekshallen en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Weert variëren enorm. De totale kosten zijn weer anders per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check jij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Weert. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, vullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeBeschrijvingInvestering
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1185 – €1965
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2135 – €2990
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1205 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €355 – €820
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€175 – €610
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Weert.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee units: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel een airco monteren door een STEK installateur in Weert. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De totale prijs bestaat uit velerlei bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Daarnaast het standaard onderhoud. Ook heb je te maken met een grotere stroomvraag en daarbij een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je gemiddelde €90 tot €275 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco varieert per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van de bekende merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem vraagt grofweg 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Weert. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur inspecteert o.a. expansieventiel, compressor, koelvloeistof, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie