Airco Installatie Venlo

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Venlo resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Hier check je praktische tips en informatie over de verschillende soorten oplossingen en een handig keuzeadvies. Daarnaast vind je adressen van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Venlo

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel Nederlanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Venlo. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Venlo voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via dit portaal check je eenvoudig ervaren vakmensen. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-venlo-5915

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf in Venlo (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame monteurs kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem installeren. Bovendien kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In het schema hierna vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Venlo (gemeente Venlo, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Maasdriel, Sint Anthonis, Boxmeer.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Rijk KoeltechniekHelbeek 1125914SBVenlo
DLM KoeltechniekKerkstraat 265871ARBroekhuizenvorst
Brava ConsultingGildestraat 205841AKOploo
Contactgegevens van airco montagebedrijven Venlo vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Vind de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen veel verschillende soorten modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder check je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Tijdelijk huren airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Venlo: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeemkent 2 units: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Venlo: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco soorten.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te plaatsen, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Venlo.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een verwarming. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een constante gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. plaasen

De kosten van een airco inclusief montage in Venlo lopen zeer uiteen. De tarieven zijn weer anders per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel hieronder vind je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Venlo. De getoonde prijzen zijn excl. onderhoud, navullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1195 – €1960
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2190 – €2990
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1150 – €2245
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €435 – €815
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €615
Schema met de prijzen van airconditioning in Venlo.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste apparaten bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval zo’n airco installeren door een goede installateur in Venlo. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs is gebaseerd op verschillende aspecten. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste krijg je te maken met een hoger stroomverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Dit schatten we op een €75 tot €260 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco is anders per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De professionele modellen hebben meer stroom nodig wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd rond de 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Venlo. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur inspecteert o.a. condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie