Airco Installatie Sint Anthonis

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Sint Anthonis biedt een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl vind je praktische tips over de verschillende soorten modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens verstrekken wij adressen van geschikte monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Sint Anthonis

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Sint Anthonis. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Sint Anthonis voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website vind je snel en simpel erkende installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-sint-anthonis-5845

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een professioneel installatiebedrijf in Sint Anthonis (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende installateurs kunnen overal een effectief klimaatsysteem maken. Ook regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In het volgende schema vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Sint Anthonis (gemeente Sint Anthonis, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Boxmeer, Venray, Deurne, Laarbeek, Asten.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit verscheidene apparaten die geschikt kunnen zijn. Hierna vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Prijzen van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is dit de meest goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Sint Anthonis: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Sint Anthonis: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Stilste airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Aanschaf + montage vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Sint Anthonis.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een merkbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en winkels. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Sint Anthonis zijn nogal verschillend. De totale kosten fluctueren sterk per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan wanneer je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In onderstaand overzicht check je een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Sint Anthonis. De getoonde tarieven houden geen rekening met periodiek onderhoud, navullen en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortToelichtingTarieven
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1160 – €1955
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2200 – €2970
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1140 – €2205
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €400 – €810
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€150 – €650
Tabel met de kosten van airconditioning in Sint Anthonis.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kan men activeren door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Sint Anthonis. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje kan men berekenen met diverse aspecten. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Tevens heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met ongeveer €95 tot €270 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde systemen verbruiken meer elektriciteit dan instap-modellen. De nieuwste airco’s van marktleiders als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem moet grofweg 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Sint Anthonis. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert controleert onder andere naar compressor, expansieventiel, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie