Airco Installatie Hellouw

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Hellouw resulteert in een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze pagina check je nuttige info over de verschillende type toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook tref je contactgegevens van lokale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Hellouw

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel Nederlanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Hellouw. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Hellouw voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via deze website bekijk je snel en simpel betrouwbare vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-hellouw-4174

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Hellouw (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem maken. Daarnaast regelen ze het benodigde onderhoud. In de tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Hellouw (gemeente West Betuwe, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Herwijnen, Oosterwijk, Heukelum, Deil, Enspijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Vind de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. Er zijn velerlei soorten producten die kunnen worden geplaatst. Hieronder bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco zonder slang.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Ook is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Hellouw: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Belangrijke pluspunten zijn een hele goede koelefficiëntie, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Hellouw: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezevind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Hellouw.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1250.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Hellouw laten een grote variatie zien. De onkosten verschillen per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de vergelijker hieronder verstrekken we een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Hellouw. De kosten zijn excl. het onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductBeschrijvingKosten
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1185 – €1975
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2200 – €2975
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1170 – €2265
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€385 – €890
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€245 – €665
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Hellouw.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een warm huis in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Hellouw. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet speciaal meer. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De prijs wordt bepaald door vele bouwstenen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de montagekosten. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. Daarbij noemen we nog een stijgend energieverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Denk dan aan ongeveer €75 tot €270 op jaarbasis.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van populaire merken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt bij benadering 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Hellouw. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur inspecteert o.a. condensor, verdamper, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie