AIRCO INSTALLATIE Provincie Gelderland

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Gelderland levert jou een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op deze website bekijk je nuttige tips over de verschillende type modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens bieden wij gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.200,00.

Airco laten plaatsen in Gelderland

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Gelderland. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Gelderland voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via dit portaal check je razendsnel gecertificeerde vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook vast of mobiele airco?. 
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
Bekijk de mogelijkheden in o.a. BarneveldHarderwijkErmeloNijkerkPuttenTielNeder-BetuweCulemborgBurenWest BetuweZaltbommelMaasdrielNijmegenBerg en DalHeumenWijchenBeuningenDrutenWest Maas en WaalOverbetuweLingewaardWageningenEdeArnhemRenkumZevenaarDuivenWestervoortRozendaalBrummenDoesburgRhedenDoetinchemMontferlandOude IJsselstreekWinterswijkAaltenOost GelreBerkellandZutphenBronckhorstLochemApeldoornVoorstLosserHattemNunspeetElburgOldebroekEpe en Heerde.

Een aangenaam klimaat in huis?

Offertes van de beste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden een aantal verschillende apparaten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Zuinigste airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Tevens is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Verder moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Gelderland: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Gelderland: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco opties.

Wandairco
Een handig koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Gelderland.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1150.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Gelderland lopen zeer uiteen. De prijzen kunnen afwijken per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het bijgesloten overzicht tref jij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Gelderland. De tarieven zijn exclusief het onderhoud, vullen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1230 – €2050
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2155 – €2915
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1155 – €2210
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €360 – €800
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€235 – €655
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Gelderland.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen via de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een warm appartement in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco monteren door een goede installateur in Gelderland. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs bestaat uit vele bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Tenslotte zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Ga maar uit van €80 tot €250 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van marktleiders als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt plusminus 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Gelderland. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur controleert onder andere naar expansieventiel, condensor, compressor, koelvloeistof.