Airco Installatie Overbetuwe

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Overbetuwe levert jou een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina faciliteren we vakkundige tips over de verschillende soorten producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast vind je de gegevens van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Overbetuwe

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Overbetuwe. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Overbetuwe voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via deze website check je probleemloos ervaren vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-overbetuwe-6671

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Overbetuwe (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele monteurs kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem installeren. Ook kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In onderstaand overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Overbetuwe (gemeente Overbetuwe, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals West Maas en Waal, Druten, Beuningen, Wijchen, Gennep.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de beste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen diverse soorten producten die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid dat het systeem produceert en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Overbetuwe: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat kent 2 units: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Overbetuwe: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Ventilatiesysteem.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te installeren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Overbetuwe.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een merkbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Overbetuwe variëren enorm. De tarieven verschillen per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel hieronder vind jij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Overbetuwe. De prijzen zijn excl. onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeOmschrijvingInvestering
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1220 – €2000
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2190 – €2920
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1165 – €2255
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€405 – €845
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€195 – €635
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Overbetuwe.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner kan men activeren door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat dan direct de airco installeren door een professionele installateur in Overbetuwe. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs hangt af van een aantal aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de montage. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Verder krijg je te maken met een stijgend energieverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Denk dan aan plusminus €85 tot €315 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De grotere installaties zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met instap-modellen. De beste airco’s van de bekende merken als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem rekent rond de 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Overbetuwe. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De monteur kijkt o.a. naar condensor, koelvloeistof, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie