Airco Installatie West Maas en Waal

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in West Maas en Waal draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina verzamel je nuttige tips en info over de verschillende type oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens faciliteren we de gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren kan al vanaf €1.300,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in West Maas en Waal

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in West Maas en Waal. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in West Maas en Waal voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check je eenvoudig de beste vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-west-maas-en-waal-6659

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Zoek hiervoor een erkend installatiebedrijf in West Maas en Waal (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde montagepartners kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem maken. Voorts dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. Hieronder in de tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in West Maas en Waal (gemeente West Maas en Waal, provincie Gelderland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Druten, Beuningen, Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Bekijk de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn meerdere units die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor kantoor.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco West Maas en Waal: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco West Maas en Waal: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Koeltechniek.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in West Maas en Waal.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op een radiator. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een aangename koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in West Maas en Waal kunnen flink uiteen lopen. De tarieven variëren per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. Hieronder in de tabel geven wij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in West Maas en Waal. De getoonde prijzen houden geen rekening met onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1225 – €1955
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2145 – €2925
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1190 – €2295
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €420 – €900
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€170 – €690
Overzicht met de kosten van airconditioning in West Maas en Waal.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner kan men activeren aan de hand van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct de airco installeren door een betrouwbare installateur in West Maas en Waal. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel normaal. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. een aantal bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Ook krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op om en nabij de €70 tot €310 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De professionele systemen verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen instap-modellen. De slimme airco’s van populaire merken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt circa 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist West Maas en Waal. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De installateur checkt o.a. condensor, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie