Airco Installatie Oud-Turnhout

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Oud-Turnhout draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website verzamel je vakkundige tips en info over de meest gebruikte soorten modellen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook bekijk je contact- en adresgegevens van erkende montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airconditioner in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Oud-Turnhout

De temperaturen in België veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal Belgen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Oud-Turnhout. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Oud-Turnhout voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via dit portaal tref jij snel gecertificeerde vakmensen. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-oud-turnhout-2360

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Oud-Turnhout (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige montagepartners kunnen in elk gebouw of woning het juiste klimaatsysteem maken. Voorts kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In het bijgesloten overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Oud-Turnhout (gemeente Oud-Turnhout, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Vosselaar, Beerse, Merksplas, Hoogstraten, Rijkevorsel.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Lenaerts HVACNeerstraat 442360Oud-Turnhout
BG AircoserviceBoekweitstraat 32350Vosselaar
Air-EcoSint-Jozefstraat 15 A2350Vosselaar
Schema met airco montagebedrijven Oud-Turnhout vergelijken

Een koelere woning?

Kom in contact met de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit diverse soorten producten die je kunt toepassen. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Klimaatsysteem.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Oud-Turnhout: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een lage geluidsproductie in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Oud-Turnhout: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco bijvullen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Oud-Turnhout.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een constante koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Oud-Turnhout laten een grote variatie zien. De kosten variëren per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het onderstaande schema bieden wij een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Oud-Turnhout. De prijzen zijn exclusief onderhoudsinterval, reinigen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemBeschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1210 – €1995
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2130 – €2925
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1150 – €2265
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €355 – €850
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€205 – €630
Lijst met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Oud-Turnhout.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is te gebruiken a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een erg hete woning in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct een airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Oud-Turnhout. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen & verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs komt tot stand a.d.h.v. meerdere posten. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Als laatste noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van ongeveer €70 tot €295 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per soort systeem en koelvermogen. De professionele modellen hebben meer stroom nodig wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van a-merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt circa 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Oud-Turnhout. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De specialist controleert onder andere naar koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie