Airco Installatie Vosselaar

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een goed werkende airco kopen in Vosselaar draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl bieden wij nuttige tips en informatie over de diverse soorten modellen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens tref je contactgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten plaatsen is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Vosselaar

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Vosselaar. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Vosselaar voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek jij zonder gedoe goede vakmensen. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-vosselaar-2350

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Vosselaar (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Tevens dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel tref je showrooms en airco monteurs in Vosselaar (gemeente Vosselaar, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Beerse, Merksplas, Hoogstraten, Rijkevorsel, Turnhout.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
BG AircoserviceBoekweitstraat 32350Vosselaar
Bertels LaurensBeersebaan 562350Vosselaar
Wim ScheyltjensDuivenhoek 42340Beerse
Gegevens van airco montagebedrijven Vosselaar vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Check de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn een aantal verschillende systemen waar je uit kunt kiezen. Bijgaand tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Luchtbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid en het toenemende energieverbruik. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Vosselaar: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant kent 2 units: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De voordelen zijn een hoge capaciteit, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Vosselaar: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Airco plan.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Vosselaar.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Vosselaar zijn nogal verschillend. De tarieven variëren per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Vosselaar. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingTarieven
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1190 – €1955
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2145 – €2920
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1190 – €2200
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€400 – €855
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€205 – €680
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Vosselaar.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan men activeren door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een erg heet huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner monteren door een professionele installateur in Vosselaar. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Ook zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal op een efficiënte manier een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs komt tot stand a.d.h.v. meerdere onderdelen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de montage. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Bovendien noemen we nog meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €95 tot €250 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco wisselt per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Toshiba zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem vraagt rond de 1,35 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Vosselaar. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie