Airco Installatie Balloërveld

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Balloërveld kan enorm helpen voor extra verkoeling thuis of op kantoor. Op dit portaal tref je bruikbare tips en informatie over de verscheidene soorten oplossingen en een handig keuzeadvies. Ook bekijk je adressen van plaatselijke monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Balloërveld

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Balloërveld. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Balloërveld voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website check jij zonder gedoe populaire installateurs. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-balloerveld-9459

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Balloërveld (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installateurs kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem maken. Voorts zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In het schema hierna vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Balloërveld (gemeente Aa en Hunze, provincie Drenthe). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Balloo, Deurze, Eleveld, Geelbroek, Ekehaar.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit verscheidene units die men kan installeren. In het gedeelte hieronder bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Airco huren.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Balloërveld: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Balloërveld: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Koelcapaciteit.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Balloërveld.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een merkbare koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Balloërveld kunnen flink uiteen lopen. De tarieven variëren per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In onderstaand overzicht check je een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Balloërveld. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, navullen en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortOmschrijvingKosten
Split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1170 – €2035
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2215 – €2980
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1190 – €2245
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €390 – €805
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €180 – €630
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Balloërveld.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco kun je aan en uitzetten via een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een warm appartement in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval de airconditioner monteren door een STEK installateur in Balloërveld. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De all-in prijs wordt vastgesteld door meerdere aspecten. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Tenslotte krijg je te maken met een grotere stroomvraag en dus een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je ongeveer €85 tot €310 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco is anders per type opstelling en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van populaire merken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt plusminus 1,55 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Balloërveld. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert kijkt bijv. naar expansieventiel, verdamper, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie