Airco Installatie Balk

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? De juiste airco kopen in Balk levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Hier lees je bruikbare tips en info over de diverse type modellen en bieden wij een handige keuzegids. Verder verzamel je contactgegevens van erkende monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Balk

De temperaturen in Nederland veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Balk. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Balk voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check jij binnen no-time gecertificeerde vakmensen. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-balk-8561

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Balk (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem installeren. Bovendien zijn ze te bereiken voor vacumeren, onderhoud en vullen. Hieronder in de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Balk (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Sloten, Ypecolsga, Indijk, Smallebrugge, Woudsend.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit verscheidene producten die men kan installeren. In het gedeelte hierna lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco voor slaapkamer.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Verder is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: het geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Balk: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een hoog rendement, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Balk: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Balk.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2023 incl. monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Balk lopen zeer uiteen. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de bijgaande tabel check je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Balk. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemBeschrijvingPrijsindicatie
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1205 – €2010
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2220 – €2970
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1160 – €2235
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€350 – €890
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €250 – €620
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Balk.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem is te gebruiken via een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie de airco installeren door een STEK installateur in Balk. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Verder zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een huis kunnen koelen en verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. vele aspecten. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Ga maar uit van een €75 tot €310 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen verbruiken natuurlijk meer stroom dan de kleine modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem vraagt grofweg 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik zelfstandig de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Balk. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De expert kijkt bijv. naar koelvloeistof, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie