Airco Installatie Galder

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Galder kan enorm helpen voor extra verkoeling in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker check je concrete tips en informatie over de velerlei soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens verstrekken wij contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen en buiten deel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen kan al vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Galder

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Galder. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Galder voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek jij binnen no-time bekwame installateurs. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-galder-4855

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Galder (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame installateurs kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem integreren. Ook staan ze open voor het onderhoud en afvullen. Hieronder in de tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Galder (gemeente Alphen-Chaam, provincie Noord-Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Dorst, Bavel, Ulvenhout, Teteringen, Wagenberg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Vind de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan een aantal verschillende producten die je kunt toepassen. Hieronder behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Tijdelijk huren airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Galder: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Galder: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Koelvermogen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Galder.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1225.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco maart 2023 inclusief plaasen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Galder zijn nogal verschillend. De tarieven verschillen per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande overzicht check jij een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Galder. De getoonde kosten zijn zonder jaarlijks onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1195 – €1955
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2160 – €2920
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1115 – €2265
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €430 – €880
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€215 – €655
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Galder.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco monteren door een erkende installateur in Galder. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Bovendien kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen & verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten komt tot stand door een aantal onderdelen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Verder noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Denk dan aan ongeveer €75 tot €295 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en koelvermogen. De zware systemen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van marktleiders als Hitachi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een basis koelsysteem vraagt rond de 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om elke paar jaar een inspectie in te plannen door een deskundig koudetechniek / airco specialist Galder. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar compressor, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie