AIRCO INSTALLATIE Provincie Noord-Brabant

Wil jij een aangenaam en koel huis in je woning? Een goed werkende airco kopen in Noord-Brabant draagt bij aan een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website vind je bruikbare tips en informatie over de meest gebruikte soorten toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook lees je de gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem in huis in plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Airco laten plaatsen in Noord-Brabant

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Noord-Brabant. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Noord-Brabant voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij snel & eenvoudig goede installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel. 
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
Bekijk de mogelijkheden in o.a. AltenaBergen op ZoomWoensdrechtSteenbergenRoosendaalRucphenHalderbergeMoerdijkBredaAlphen-ChaamEtten-LeurZundertOosterhoutDrimmelenGeertruidenbergTilburgGoirleOisterwijkHaarenHilvarenbeekDongenBaarle-NassauGilze en RijenWaalwijkLoon op Zands-HertogenboschHeusdenVughtSint-MichielsgestelBoxtelGraveUdenLanderdGemert-BakelBoekelCuijkMill en Sint HubertMeierijstadBernhezeVeldhovenEerselBladelReusel-De MierdenValkenswaardBergeijkWaalreHeeze-LeendeEindhovenGeldrop-MierloNuenen, Gerwen en NederwettenBestOirschotSon en BreugelHelmondSomerenAstenLaarbeekDeurneBoxmeerSint Anthonis en Cranendonck.

Extra koeling in huis?

Vind de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit diverse soorten modellen die je kunt toepassen. In onderstaande tekst lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Stilste airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Noord-Brabant: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Noord-Brabant: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Verplaatsbare airco.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1075. Een goedkoop airco systeem in Noord-Brabant.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een beheersbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2024 met plaatsen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Noord-Brabant laten een grote variatie zien. De tarieven wisselen per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het bijgesloten overzicht tref je een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Noord-Brabant. Deze kostenindicaties zijn excl. onderhoud, vullen en vacumeren en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeOmschrijvingOnkosten
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1160 – €2025
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2225 – €2915
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1200 – €2245
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €365 – €845
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €165 – €630
Tabel met de tarieven van airconditioning in Noord-Brabant.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen middels een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een erg hete woning in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Noord-Brabant. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere factoren. Uiteraard het advies, de airco en de installatiekosten. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). Tevens noemen we nog een stijgend energieverbruik en daarbij een hogere energierekening. Denk dan aan plusminus €70 tot €275 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per soort installatie en koelvermogen. De zware systemen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem gebruikt ongeveer 1,45 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Noord-Brabant. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur inspecteert o.a. compressor, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.