Airco Installatie Cuijk

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een airco kopen in Cuijk resulteert in een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Op deze pagina bieden wij waardevolle informatie over de velerlei type producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens bekijk je adressen van geschikte monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnendeel en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Cuijk

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Cuijk. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Cuijk voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Op deze pagina tref jij snel goede montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-cuijk-5431

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een deskundig installatiebedrijf in Cuijk (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem integreren. Ook zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Cuijk (gemeente Cuijk, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Boekel, Gemert-Bakel, Landerd, Uden, Grave.

NaamAdresPostcodePlaats
Interclima Airconditioning & Luchtbehandeling BVKovel 265431STCuijk
Heruvent BVHoogveld 145431NWCuijk
Van Haren Installaties B.V.De Hork 265431NSCuijk
Opsomming met airco montagebedrijven Cuijk vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit diverse soorten apparaten die men kan installeren. Bijgaand lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco op de wand.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Cuijk: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Cuijk: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco’s vacumeren.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Cuijk.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een merkbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1075.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1300.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Cuijk kunnen flink uiteen lopen. De kosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de onderstaande tabel lees je een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Cuijk. De getoonde prijzen houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductToelichtingTarieven
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1195 – €1955
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2125 – €2950
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1200 – €2255
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €420 – €810
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€175 – €640
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Cuijk.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen kennen 2 units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren a.d.h.v. een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval een airconditioner installeren door een goede installateur in Cuijk. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten wordt bepaald door diverse aspecten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met een hoger stroomverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan plusminus €95 tot €275 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van de bekende merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem gebruikt ruwweg 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Cuijk. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De expert inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie