Airco Installatie Boekel

Zoek je verkoeling en comfort in de zomer? Een airco kopen in Boekel kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl lees je goede tips en adviezen over de verschillende soorten systemen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede faciliteren we contact- en adresgegevens van plaatselijke installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast model in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Boekel

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Boekel. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Boekel voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk jij snel gecertificeerde vakmensen. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-boekel-5427

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vaste airco laten installeren? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Boekel (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen op elke plek een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In de tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Boekel (gemeente Boekel, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Gemert-Bakel, Landerd, Uden, Grave, Oss.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Verbrugge KoeltechniekDe Vlonder 2165427DHBoekel
Joosten Auto AirconditioningDe Vlonder 195427DBBoekel
DSA Klimaat- & EnergiebeheerDommel 75422VHGemert
Opsomming met airco montagebedrijven Boekel vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de voordeligste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit meerdere units die je kunt kiezen. In onderstaande tekst bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco inbouwen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Tevens is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsproductie en je gebruikt vrij veel stroom. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Boekel: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een hoge capaciteit, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Boekel: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco repareren.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Boekel.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een merkbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1425.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Boekel zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen fluctueren sterk per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen essentieel. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het bijgaande overzicht verstrekken we een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Boekel. Deze kostenindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, vullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

TypeBeschrijvingPrijzen
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1165 – €2045
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2195 – €2920
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1150 – €2300
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€435 – €820
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€185 – €640
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Boekel.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is te gebruiken door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm huis in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct de airco plaatsen door een vakkundige installateur in Boekel. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs hangt af van verschillende onderdelen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Als laatste heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je ongeveer €95 tot €270 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De zware systemen hebben meer stroom nodig wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt ongeveer 1,45 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Boekel. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur checkt o.a. condensor, koelvloeistof, verdamper, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie