Airco Installatie Grave

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2021? Een goed werkende airco kopen in Grave levert jou een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Hier bieden wij vakkundige info over de beste soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast vind je gegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnendeel en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Grave

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Grave. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Grave voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check je snel populaire vakmannen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-grave-5361

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Grave (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installatiepartners kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem maken. Voorts staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het volgende schema vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Grave (gemeente Grave, provincie Noord-Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Oss, Zaltbommel, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Cabero WarmtewisselaarsSaksenweg 42/C5349BXOss
Handelsondern. Reba-Techniek BVGalliershof 125349BVOss
van Berkum Elektro- en KoeltechniekBatavenweg 145349BBOss
Schema met airco montagebedrijven Grave vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten modellen waar je uit kunt kiezen. Hieronder check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Multi split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en het toenemende energieverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Grave: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Grave: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco plan.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te monteren, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Grave.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een aangename koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Grave liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen zijn weer anders per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel geven we een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Grave. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortOmschrijvingOnkosten
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1155 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2155 – €2970
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1145 – €2205
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€390 – €880
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€235 – €600
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Grave.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s kennen twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen door middel van een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct de airco installeren door een betrouwbare installateur in Grave. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door velerlei factoren. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Ga maar uit van om en nabij de €95 tot €310 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van a-merken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem vraagt ruwweg 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Grave. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie