Airco Installatie Boxtel

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Boxtel biedt extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij concrete tips over de verscheidene soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Verder verstrekken wij gegevens van lokale specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Boxtel

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal Hollanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Boxtel. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Boxtel voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk je snel en simpel geschikte montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-boxtel-5282

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Boxtel (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montage experts kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem maken. Voorts kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Boxtel (gemeente Boxtel, provincie Noord-Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Sint-Michielsgestel, Vught, Heusden, s-Hertogenbosch, Loon op Zand.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
ICS Cool Energy B.V.Rotschotseweg 25271WXSt Michielsgestel
WKM Witloks Koeltechniek & Montage BVKerkstraat 295268AEHelvoirt
FAM Vermeer Vastgoed BVAchterstraat 635268EBHelvoirt
Overzicht met airco montagebedrijven Boxtel vergelijken

Verkoeling in huis?

Ontvang offertes van de beste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn verscheidene systemen die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Verplaatsbare airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Ook is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Boxtel: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Boxtel: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Boxtel.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een merkbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1500.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en hotels.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief plaasen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Boxtel liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen fluctueren sterk per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande schema tref je de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Boxtel. Deze prijsindicaties zijn zonder het onderhoud, navullen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeBeschrijvingInvestering
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1205 – €2045
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2140 – €2950
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1140 – €2255
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€390 – €800
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €210 – €660
Tabel met de kosten van airconditioning in Boxtel.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kan men activeren middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een extreme heet huis in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel zo’n airco installeren door een STEK installateur in Boxtel. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door vele bouwstenen. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de montage. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Houd rekening met gemiddelde €95 tot €290 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per soort installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes vragen meer stroom dan eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een normaal koelsysteem benodigd bij benadering 1,45 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan je zelf de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Boxtel. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman kijkt naar onderdelen als verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie