Airco Installatie Kaag en Braassem

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Kaag en Braassem biedt een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Hier verzamel je nuttige informatie over de verschillende type toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens vind je de gegevens van regionale specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten plaatsen regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Kaag en Braassem

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Kaag en Braassem. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Kaag en Braassem voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref je razendsnel betrouwbare vakmannen. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-kaag-en-braassem-2481

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Kaag en Braassem (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de bijgaande tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Kaag en Braassem (gemeente Kaag en Braassem, provincie Zuid-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude, Teylingen.

FirmaAdresPostcodePlaats
A.J. Brons Management & Consultancy BVMolenpad 22465ARRijnsaterwoude
Könst KlimaattechniekSmidskade 172461TRTer Aar
Lausberg HandelsondernemingP van Schravendijkstraat 312461VMTer Aar
Opsomming met airco montagebedrijven Kaag en Braassem vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende units die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Design airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en de toenemende energierekening. Bovendien moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Kaag en Braassem: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Kaag en Braassem: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Zolder airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Kaag en Braassem.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1375.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere sportscholen en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Kaag en Braassem liggen nogal uiteen. De totale kosten verschillen per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen essentieel. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de vergelijker hieronder tref jij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Kaag en Braassem. Deze kostenindicaties zijn exclusief onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

TypeBeschrijvingKosten
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1210 – €1990
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2135 – €2935
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1205 – €2270
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €415 – €805
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€245 – €700
Tabel met de prijzen van airconditioning in Kaag en Braassem.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee units: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco is aan te zetten aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een hete woning in de zomer en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Kaag en Braassem. Slapen, wonen en werken is dan weer een feestje. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een duurzamere manier een huis kunnen koelen en verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs komt tot stand a.d.h.v. diverse onderdelen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de installatie. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Verder heb je te maken met een grotere stroomvraag met als resultaat een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €90 tot €260 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties hebben meer stroom nodig vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een normaal koelsysteem vraagt rond de 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Kaag en Braassem. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. condensor, verdamper, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie