Airco Installatie Duffel

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Duffel draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina check je uitgebreide tips over de verscheidene soorten modellen in België en een handig keuzeadvies. Ook verzamel je gegevens van plaatselijke installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Duffel

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Duffel. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Duffel voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal tref je snel deskundige installateurs. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-duffel-2570

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Duffel (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende installatie experts mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Tevens zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In de lijst hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Duffel (gemeente Duffel, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Nijlen, Kontich, Lint, Hove, Boechout.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GevaertNijverheidsstraat 532570Duffel
DLServiceItterbeek 982570Duffel
VenticoBouwelsesteenweg 258B2560Nijlen
Overzicht met airco montagebedrijven Duffel vergelijken

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de voordeligste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan allerlei uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Multi split airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het toenemende energieverbruik. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Duffel: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Duffel: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Koelcapaciteit.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Duffel.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Duffel lopen zeer uiteen. De onkosten variëren per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het volgende schema verstrekken wij een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Duffel. De getoonde prijzen houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortOmschrijvingInvestering
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1175 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2225 – €2940
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1200 – €2270
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €410 – €855
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€205 – €630
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Duffel.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een warm appartement in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner installeren door een professionele installateur in Duffel. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs bestaat uit een aantal onderdelen. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de plaatsingskosten. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Als laatste heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van ongeveer €70 tot €250 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco varieert per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van a-merken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een normaal koelsysteem moet om en nabij de 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Duffel. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist checkt o.a. compressor, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie