Airco Installatie Hove

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een airco kopen in Hove levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal bieden wij handige tips en info over de meest gebruikte soorten producten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede bekijk je adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airco in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Hove

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Hove. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Hove voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via deze website check jij binnen no-time erkende monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-hove-2540

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Hove (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige monteurs kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Voorts regelen ze het onderhoud en afvullen. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Hove (gemeente Hove, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Boechout, Ranst, Lier, Balen, Dessel.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
De PrinsKapelstraat 41-432540Hove
FrostSelsaetenstraat 62520Ranst
Koeltechniek VerheyenKriekenstraat 392520Ranst
Schema met airco montagebedrijven Hove vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan verscheidene apparaten die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco soorten.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze maken relatief veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Hove: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Hove: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Luchtbeheersing.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Hove.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco september 2021 incl. installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Hove zijn heel divers. De kosten verschillen per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel check jij een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Hove. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeToelichtingPrijzen
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1220 – €1975
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2185 – €2950
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1160 – €2240
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €365 – €845
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€155 – €685
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Hove.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen kennen 2 units: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem is te gebruiken door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een extreme heet huis in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een vakkundige installateur in Hove. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten komt tot stand door vele bouwstenen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Ook heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op een €75 tot €255 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grotere installaties hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van populaire merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt om en nabij de 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Hove. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert inspecteert o.a. condensor, compressor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie