Airco Installatie Ranst

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Ranst biedt een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina faciliteren we bruikbare tips en info over de verschillende type producten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Verder verzamel je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in huis installeren kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Ranst

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal Vlamingen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Ranst. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Ranst voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check jij snel deskundige installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-ranst-2520

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Ranst (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende monteurs kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem aanbrengen. Tevens staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Ranst (gemeente Ranst, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Lier, Balen, Dessel, Retie, Kasterlee.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
De Wolf Frans & ZnOude Vaartstraat 832520Ranst
Koeltechniek VerheyenKriekenstraat 392520Ranst
VM-TechnicsHutveld 18I2520Emblem
Gegevens van airco montagebedrijven Ranst vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes thuis of op kantoor. Er bestaan meerdere modellen die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Design airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Ranst: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Ranst: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: MV-systemen.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Ranst.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een prettige koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1350.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 met installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Ranst zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen kunnen afwijken per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de lijst hieronder tref jij een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Ranst. De getoonde tarieven zijn zonder het onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemBeschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1215 – €2030
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2170 – €2950
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1155 – €2210
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €405 – €815
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€185 – €655
Schema met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Ranst.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een erg hete woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Ranst. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje hangt af van velerlei aspecten. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Daarbij heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Dit schatten we op gemiddelde €85 tot €250 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco is anders per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met instap-modellen. De beste airco’s van populaire merken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem rekent ruwweg 1,55 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Ranst. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman checkt o.a. koelvloeistof, compressor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie