Airco Installatie Retie

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Retie zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina tref je bruikbare tips over de verscheidene type oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Daarnaast lees je adressen van geschikte installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Retie

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Retie. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Retie voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Op deze pagina vind je zonder gedoe bekwame installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-retie-2470

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een deskundig installatiebedrijf in Retie (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele installateurs kunnen in elke woning / kantoor een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Verder regelen ze groot onderhoud en reparatie. Hieronder in de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Retie (gemeente Retie, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Kasterlee, Meerhout, Geel, Laakdal, Mol.

NaamAdresPostcodePlaats
Wings-ServiceBeekstraat 52470Retie
Van Doorn RafPellemanstraat 562460Kasterlee
AlyatechSint-Jorisstraat 42450Meerhout
Gegevens van airco montagebedrijven Retie vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Vind de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit diverse uitvoeringen die je kunt kiezen. Hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Beste airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Verder moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Retie: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Retie: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Beste plek voor een airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Retie.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een merkbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco september 2021 incl. installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Retie variëren enorm. De prijzen wisselen per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het volgende schema geven wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Retie. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, vullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortBeschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1175 – €2025
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2175 – €2905
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1115 – €2250
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €380 – €860
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€195 – €700
Schema met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Retie.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een erg heet huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie zo’n airco monteren door een goede installateur in Retie. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
Het prijskaartje kan men berekenen met vele posten. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Daarnaast het benodigde onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Houd rekening met om en nabij de €80 tot €290 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco varieert per type opstelling en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt ongeveer 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Retie. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur checkt o.a. condensor, verdamper, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie