Airco Installatie Geel

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2021? Een goed werkende airco kopen in Geel levert een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op deze website lees je vakkundige informatie over de velerlei soorten toepassingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien bekijk je contactgegevens van regionale specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Geel

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal Vlamingen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Geel. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Geel voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je snel & eenvoudig professionele vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-geel-2440

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Geel (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installatie experts kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Geel (gemeente Geel, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Laakdal, Mol, Malle, Baarle-Hertog, Ravels.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
R & R Cool and Heat SolutionsEindhoutseweg 28 A2440Geel
AIRCO GEUNSDokter Van De Perrestraat 1442440Geel
Peter Vleugels ElektriciteitswerkenOudekastelseweg 162440Geel
Contactgegevens van airco montagebedrijven Geel vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn allerlei producten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge energieverbruik. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Geel: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Geel: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Substituten van een airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te monteren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Geel.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een constante koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco september 2021 incl. monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Geel zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen verschillen per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het overzicht hieronder lees je de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Geel. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeOmschrijvingOnkosten
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1205 – €1990
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2210 – €2965
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1190 – €2250
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€365 – €825
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€175 – €605
Overzicht met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Geel.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is te gebruiken middels een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie de airconditioner monteren door een professionele installateur in Geel. Het thuiswerken, slapen en recreëren wordt een stuk aangenamer. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs kan men berekenen met meerdere bouwstenen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een iets hogere energienota. Dit schatten we op een €95 tot €300 op jaarbasis.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem vraagt ruwweg 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Geel. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur kijkt naar onderdelen als compressor, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie