Airco Installatie Malle

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Malle levert jou een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website bekijk je bruikbare tips over de verschillende soorten oplossingen in België en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien faciliteren we contactgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en een binnendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Malle

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer Vlamingen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Malle. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Malle voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je razendsnel geschikte vakmensen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-malle-2390

Monteurs en installateurs uit de regio
Klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Malle (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montage experts kunnen onder alle omstandigheden een efficiënt klimaatsysteem inregelen. Verder zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In het schema hierna bekijk jij showrooms en airco monteurs in Malle (gemeente Malle, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Baarle-Hertog, Ravels, Arendonk, Oud-Turnhout, Vosselaar.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Janssens EKievitdreef 142390Oostmalle
Jespers HVACGierlestraat 12387Baarle-Hertog
Kerremans TechniekenZondereigen 462387Baarle-Hertog
Overzicht met airco montagebedrijven Malle vergelijken

Verkoeling in huis?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten modellen die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Aankooptips.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Malle: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeemkent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Malle: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s vacumeren.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor winkels en horeca. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Malle.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1550.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco november 2021 incl. installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Malle zijn heel divers. De tarieven fluctueren sterk per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen essentieel. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan in het geval je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het volgende schema vind jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Malle. Deze kostenindicaties zijn excl. het onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelBeschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1245 – €2030
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2150 – €2900
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1155 – €2230
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €450 – €875
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€240 – €685
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Malle.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kun je aan en uitzetten via een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een warm huis in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Malle. Wonen, werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs komt tot stand door meerdere aspecten. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Daarnaast het benodigde onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en dus een iets hogere energienota. Ga maar uit van ongeveer €70 tot €300 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde modellen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem benodigd om en nabij de 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Malle. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar condensor, koelvloeistof, verdamper, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie