Airco Installatie Baarle-Hertog

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Baarle-Hertog biedt een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal vind je nuttige tips en info over de velerlei type apparaten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook bieden wij de gegevens van erkende monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren kan al vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Baarle-Hertog

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal Belgen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Baarle-Hertog. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Baarle-Hertog voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je razendsnel goede installateurs. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-baarle-hertog-2387

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Baarle-Hertog (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem maken. Bovendien dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In het bijgaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Baarle-Hertog (gemeente Baarle-Hertog, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Ravels, Arendonk, Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Jespers HVACGierlestraat 12387Baarle-Hertog
ValuthermDe Brulen 632370Arendonk
Lenaerts HVACNeerstraat 442360Oud-Turnhout
Adresgegevens van airco montagebedrijven Baarle-Hertog vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden velerlei soorten modellen die geschikt kunnen zijn. Hierna lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Koelcapaciteit.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en de toenemende energierekening. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Baarle-Hertog: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Baarle-Hertog: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco repareren.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Baarle-Hertog.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een aangename gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere winkels en de horeca.

Goedkoopste airco januari 2022 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Baarle-Hertog liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen zijn weer anders per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen essentieel. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de bijgaande tabel verstrekken we een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Baarle-Hertog. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, vullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1240 – €2000
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2150 – €2915
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1185 – €2275
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €365 – €865
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€180 – €625
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Baarle-Hertog.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is te gebruiken via een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een heet huis in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel de airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Baarle-Hertog. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen & koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door een aantal posten. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op €70 tot €310 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen hebben meer stroom nodig dan de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van marktleiders als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd om en nabij de 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik ook zelf het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Baarle-Hertog. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt o.a. naar expansieventiel, condensor, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie