Airco Installatie Renesse

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Renesse kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal vind je vakkundige info over de verscheidene type modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast check je adressen van regionale specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Renesse

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal Hollanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Renesse. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Renesse voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check jij razendsnel populaire installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-renesse-4325

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Renesse (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatiepartners kunnen overal een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren en onderhoud. In het volgende schema tref jij showrooms en airco monteurs in Renesse (gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Ellemeet, Scharendijke, Kerkwerve, Brouwershaven, Nieuwerkerk.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Koeltechniek S P ClerxSint Joostdijk 744307AVOosterland zld
Uyterlinde KoeltechniekWethouder Raamsstraat 3/E4286BVAlmkerk
Multitherm Nederland B.V.Transportstraat 344283JLGiessen
Lijst met airco montagebedrijven Renesse vergelijken

Verkoeling in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit allerlei modellen die je kunt toepassen. In het volgende overzicht vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco’s met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Eveneens is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: ze produceren veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Renesse: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Renesse: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco zoeken op gebruik.

Wandairco
Een handig koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te installeren, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1300. Een goedkoop airco systeem in Renesse.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco augustus 2022 inclusief plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Renesse lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het onderstaande schema check je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten incl. installatie bij een airco bedrijf in Renesse. Deze kostenindicaties zijn zonder onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemOmschrijvingOnkosten
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1195 – €1955
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2220 – €2945
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1175 – €2295
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€415 – €850
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€210 – €610
Schema met de tarieven van airconditioning in Renesse.

Top-10 merken augustus 2022

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is aan te zetten door middel van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel zo’n airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Renesse. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs wordt vastgesteld door een aantal aspecten. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Verder moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Houd rekening met €95 tot €270 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen de kleine modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt ongeveer 1,45 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Renesse. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, expansieventiel, condensor, compressor.

Plaats een reactie