Airco Installatie Ellemeet

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Ellemeet resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Op deze website check je concrete tips en info over de meest gebruikte soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Verder bekijk je de gegevens van geschikte montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Ellemeet

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Ellemeet. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Ellemeet voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina check jij snel & eenvoudig gespecialiseerde vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-ellemeet-4325

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Ellemeet (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatie experts mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast regelen ze vacumeren en onderhoud. In het onderstaande overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Ellemeet (gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Scharendijke, Kerkwerve, Brouwershaven, Nieuwerkerk, Noordgouwe.

FirmaAdresPostcodePlaats
Koeltechniek S P ClerxSint Joostdijk 744307AVOosterland zld
Uyterlinde KoeltechniekWethouder Raamsstraat 3/E4286BVAlmkerk
Multitherm Nederland B.V.Transportstraat 344283JLGiessen
Tabel met airco montagebedrijven Ellemeet vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Check de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit velerlei soorten apparaten die kunnen worden geplaatst. Hieronder check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco’s zonder afvoer.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Ellemeet: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat kent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Ellemeet: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Kanaal Airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te monteren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Ellemeet.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Ellemeet zijn nogal verschillend. De tarieven kunnen afwijken per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de bijgaande tabel lees je een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Ellemeet. De kosten zijn zonder onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeBeschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1240 – €2000
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2220 – €2965
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1150 – €2205
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€410 – €890
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€155 – €680
Lijst met de tarieven van airconditioning in Ellemeet.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kan men activeren door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een warm huis in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco plaatsen door een STEK installateur in Ellemeet. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De totale prijs hangt af van een aantal onderdelen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Verder krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een iets hogere energienota. Ga maar uit van plusminus €85 tot €250 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per systeem en koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom dan instap-modellen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt circa 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik thuis de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Ellemeet. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist kijkt bijv. naar expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie