AIRCO INSTALLATIE Provincie Zeeland

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Zeeland draagt bij aan extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website check je praktische tips en adviezen over de meest gebruikte soorten toepassingen en een handig keuzeadvies. Bovendien verzamel je contact- en adresgegevens van plaatselijke montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Airco laten plaatsen in Zeeland

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Zeeland. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Zeeland voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Op deze pagina check jij razendsnel ervaren vakmensen. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook welke airco past bij mij?. 
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
Bekijk ook de mogelijkheden in Schouwen-DuivelandMiddelburgVeereVlissingenReimerswaalKapelleBorseleGoesNoord-BevelandSluisTerneuzenHulstTholen.

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis op kantoor of in een winkel. We kennen meerdere units die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Kleinste airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de toenemende energierekening. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Zeeland: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Zeeland: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Vaste airco’s.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Zeeland.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Een uitkomst voor slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een aangename koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere kantoren en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Zeeland lopen zeer uiteen. De kosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In de vergelijker hieronder geven we de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Zeeland. De getoonde tarieven houden geen rekening met onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductToelichtingKosten
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1195 – €1950
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2135 – €3000
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1115 – €2255
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€400 – €810
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€175 – €675
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Zeeland.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste modellen bestaan uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een heet huis in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel een airco installeren door een goede installateur in Zeeland. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje kan men berekenen met meerdere aspecten. Natuurlijk het advies, de airco en de plaatsingskosten. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. Verder heb je te maken met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €70 tot €300 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet om en nabij de 1,60 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Zeeland. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. compressor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.