Airco Installatie Noord-Beveland

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Noord-Beveland zorgt voor extra verkoeling thuis of op kantoor. Via onze adviseurs verzamel je praktische tips en info over de beste soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede vind je adres- en contactgegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Noord-Beveland

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Noord-Beveland. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Noord-Beveland voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via deze website tref je snel & eenvoudig de beste vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-noord-beveland-4491

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Noord-Beveland (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In het volgende schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Noord-Beveland (gemeente Noord-Beveland, provincie Zeeland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Goes, Borsele, Kapelle, Reimerswaal, Vlissingen.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Tholen KoeltechniekHavenstraat 1/A4486AAColijnsplaat
Cees van Liere KoeltechniekWillemsstraat 54481ARKloetinge
Van Sabben TechniekJ.Wolkerslaan 164481DZKloetinge
Overzicht met airco montagebedrijven Noord-Beveland vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit allerlei apparaten die men kan installeren. Hierna lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Airco installatiebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzeer is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: een hoog geluidsniveau en het hoge energieverbruik. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Noord-Beveland: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Noord-Beveland: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Energieverbruik.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te plaatsen, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1175. Een goedkoop airco systeem in Noord-Beveland.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een verwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een aangename gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Noord-Beveland zijn nogal verschillend. De onkosten zijn weer anders per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de onderstaande tabel geven we een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Noord-Beveland. De getoonde prijzen houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingTarieven
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1245 – €2030
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2155 – €2935
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1130 – €2215
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €445 – €880
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€200 – €645
Tabel met de tarieven van airconditioning in Noord-Beveland.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is te gebruiken door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een warm huis in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Noord-Beveland. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen koelen of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt vastgesteld door velerlei aspecten. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de montage. Daarnaast een onderhoudscontract. Daarnaast krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met een €85 tot €305 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van populaire merken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt circa 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Noord-Beveland. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman inspecteert o.a. koelvloeistof, condensor, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie