Airco Installatie Reimerswaal

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Reimerswaal levert een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website faciliteren we nuttige info over de velerlei type apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Mede tref je gegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Reimerswaal

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Reimerswaal. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Reimerswaal voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl zoek jij snel gespecialiseerde installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-reimerswaal-4401

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vaste airco laten installeren? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Reimerswaal (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Bovendien regelen ze het onderhoud en afvullen. In het schema hierna vind je showrooms en airco monteurs in Reimerswaal (gemeente Reimerswaal, provincie Zeeland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Vlissingen, Veere, Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena.

NaamAdresPostcodePlaats
Sohier & Rietveld Zeeland KoeltechniekFinlandweg 64389PKRitthem
Koel & Verwarmings Technieken ZeelandRuys de Beerenbrouckstr 84384ETVlissingen
Cito WTW Installatie & OnderhoudCallenfelsstraat 14381TEVlissingen
Adresgegevens van airco montagebedrijven Reimerswaal vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Offertes van de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn velerlei soorten uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hierna lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco voor de Horeca.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Reimerswaal: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model bestaat uit twee delen: een binnen en buiten deel. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Reimerswaal: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco huren.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Reimerswaal.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een prettige gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Reimerswaal liggen nogal uiteen. De onkosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In onderstaand overzicht geven we een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten incl. montage bij een airco bedrijf in Reimerswaal. De prijzen zijn zonder onderhoud, navullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

TypeOmschrijvingOnkosten
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1180 – €1995
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2225 – €2935
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1180 – €2260
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €410 – €860
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€235 – €700
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Reimerswaal.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee units: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco is gemakkelijk te bedienen middels de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan direct de airco plaatsen door een STEK installateur in Reimerswaal. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door vele posten. Natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de montage. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €75 tot €310 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Panasonic hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd ruwweg 1,60 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Reimerswaal. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. compressor, verdamper, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie