Airco Installatie Oude IJsselstreek

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Oude IJsselstreek draagt bij aan extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl check je nuttige tips over de verscheidene type systemen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast faciliteren we adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in de woning plaatsen gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Oude IJsselstreek

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Oude IJsselstreek. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Oude IJsselstreek voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal vind jij binnen no-time de beste vakmannen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-oude-ijsselstreek-7054

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Oude IJsselstreek (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Voorts staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In onderstaand overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Oude IJsselstreek (gemeente Oude IJsselstreek, provincie Gelderland). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Montferland, Doetinchem, Rheden, Doesburg, Brummen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Check de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn diverse soorten units waar je uit kunt kiezen. Hierna bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Oude IJsselstreek: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Oude IJsselstreek: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Zuinigste airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1125. Een goedkoop airco systeem in Oude IJsselstreek.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Oude IJsselstreek zijn nogal verschillend. De kosten kunnen afwijken per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref jij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Oude IJsselstreek. De getoonde kosten houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, navullen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeBeschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1220 – €2040
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2175 – €2945
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1120 – €2300
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€370 – €860
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €205 – €680
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Oude IJsselstreek.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is te gebruiken a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een hete woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct zo’n airconditioner monteren door een goede installateur in Oude IJsselstreek. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Daarnaast een onderhoudscontract. Daarbij heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Denk dan aan een €80 tot €315 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De professionele modellen gebruiken veel meer stroom vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van marktleiders als Panasonic zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet ruwweg 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Oude IJsselstreek. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De installateur kijkt bijv. naar compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie