Airco Installatie Ulft

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Ulft draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal faciliteren we belangrijke info over de verschillende type oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook faciliteren we de gegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren kan al vanaf €1.375,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Ulft

De temperaturen in Nederland veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Ulft. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Ulft voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je zonder gedoe gecertificeerde monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-ulft-7071

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een gespecialiseerd installatiebedrijf in Ulft (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem maken. Bovendien zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Ulft (gemeente Oude IJsselstreek, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Sinderen, Silvolde, Terborg, Heelweg, Westendorp.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit diverse soorten apparaten die je kunt kiezen. In de volgende paragraaf kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Ulft: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Ulft: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco in het plafond.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te installeren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Ulft.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een constante koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco september 2023 inclusief plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Ulft kunnen flink uiteen lopen. De onkosten fluctueren sterk per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel check je een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Ulft. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelBeschrijvingInvestering
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1200 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2145 – €2960
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1105 – €2260
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€400 – €815
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€170 – €685
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Ulft.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is te gebruiken a.d.h.v. een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat een airco plaatsen door een vakkundige installateur in Ulft. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen koelen en verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs kan men berekenen met verschillende posten. Om te beginnen het advies, de airco en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je €75 tot €315 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De zware systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem benodigd rond de 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Ulft. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie