Airco Installatie Terborg

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? De juiste airco kopen in Terborg levert jou extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina bieden wij uitgebreide tips over de diverse soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens faciliteren we contact- en adresgegevens van erkende specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Terborg

Het Nederlandse klimaat wordt anders. In de zomer nemen de temperaturen toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Terborg. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Terborg voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website zoek je snel bekwame vakmannen. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-terborg-7060

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Terborg (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montagepartners mogen in alle ruimtes een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Verder dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande schema vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Terborg (gemeente Oude IJsselstreek, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Heelweg, Westendorp, Varsseveld, Wijnbergen, Braamt.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan veel verschillende soorten modellen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Vaste Airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Ook is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Terborg: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor het hele huis. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Terborg: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Airco’s met verwarming.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Terborg.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Terborg zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen zijn weer anders per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel tref je een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Terborg. De getoonde kosten zijn excl. jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductToelichtingPrijsindicatie
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1200 – €2010
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2180 – €2980
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1140 – €2285
Mobiele airco’sVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€420 – €885
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€150 – €690
Lijst met de geschatte tarieven van airconditioning in Terborg.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem is te gebruiken via een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval de airco installeren door een professionele installateur in Terborg. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. meerdere bouwstenen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de installatie. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Tenslotte noemen we nog een stijgend energieverbruik en daarbij een hogere energierekening. Ga maar uit van gemiddelde €80 tot €315 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes vragen meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van populaire merken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een normaal koelsysteem vraagt grofweg 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Terborg. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De vakman controleert onder andere naar expansieventiel, koelvloeistof, compressor, verdamper.

Plaats een reactie