Airco Installatie Rutten

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2022? Een airco kopen in Rutten levert jou een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Hier verzamel je nuttige tips over de diverse soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook faciliteren we adres- en contactgegevens van geschikte monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Rutten

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel Nederlanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Rutten. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Rutten voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je snel bekwame montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-rutten-8313

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Rutten (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde installateurs kunnen in elk gebouw of woning het juiste klimaatsysteem installeren. Daarnaast zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In het schema hierna vind je showrooms en airco monteurs in Rutten (gemeente Noordoostpolder, provincie Flevoland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Creil, Espel, Tollebeek, Nagele, Ens.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Hako KoeltechniekAnkerpad 4/B8311PCEspel
Dijksma Koudetechniek B.V.Dukaat 78305BCEmmeloord
ENGIE Refrigeration BVLandbouwkade 148304AEEmmeloord
Contactgegevens van airco montagebedrijven Rutten vergelijken

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit verscheidene modellen die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Hoe werkt een airco?.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Rutten: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Rutten: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Wat kost een airco?.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te installeren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1300. Een goedkoop airco systeem in Rutten.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een fijne koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabrieken / kantoren en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1575.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco januari 2022 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Rutten zijn nogal verschillend. De onkosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het schema hierna tref jij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Rutten. Deze prijsindicaties zijn excl. periodiek onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelBeschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1210 – €2020
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2130 – €2985
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1175 – €2295
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€405 – €840
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€200 – €665
Tabel met de tarieven van airconditioning in Rutten.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een heet huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner installeren door een goede installateur in Rutten. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op een efficiënte manier een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. een aantal onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Verder krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van €90 tot €295 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van marktleiders als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd ruwweg 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Rutten. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert checkt o.a. condensor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie