Airco Installatie Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver kan enorm helpen voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we handige tips en adviezen over de velerlei type modellen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens verzamel je adressen van lokale montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airco in huis installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Onze-Lieve-Vrouw-Waver voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk je zonder gedoe professionele vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-onze-lieve-vrouw-waver-2861

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatiepartners kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (gemeente Sint-Katelijne-Waver, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Terhagen, Reet, Tisselt, Heindonk, Blaasveld.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Check de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling thuis of op kantoor. Er bestaan verscheidene uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco zoeken op gebruik.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Bovendien moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Onze-Lieve-Vrouw-Waver: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering bestaat uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Onze-Lieve-Vrouw-Waver: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Beste airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een merkbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1050.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1450.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Onze-Lieve-Vrouw-Waver lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen essentieel. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het schema hierna tref je een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Deze tariefindicaties zijn zonder jaarlijks onderhoud, navullen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeToelichtingPrijzen
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1170 – €2010
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2160 – €2925
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1185 – €2260
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €430 – €845
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€190 – €615
Overzicht met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kan je eenvoudig bedienen door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een erg hete woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval de airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende aspecten. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Ook moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van gemiddelde €75 tot €265 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De moderne airco’s van populaire merken als Panasonic zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem gebruikt circa 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De expert controleert onder andere naar condensor, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie