Airco Installatie Sint-Katelijne-Waver

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Sint-Katelijne-Waver resulteert in extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier faciliteren we waardevolle info over de velerlei soorten toepassingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook lees je adres- en contactgegevens van erkende specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.375,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Sint-Katelijne-Waver

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Sint-Katelijne-Waver. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Sint-Katelijne-Waver voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal tref je eenvoudig betrouwbare montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-sint-katelijne-waver-2860

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Sint-Katelijne-Waver (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Ook dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In de bijgaande tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Sint-Katelijne-Waver (gemeente Sint-Katelijne-Waver, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Boom, Niel, Rumst, Willebroek, Bonheiden.

FirmaAdresPostcodePlaats
Bertens IvoDrevendaal 152860Sint-Katelijne-Waver
BVL Airco KoelingBerlaarbaan 1482860Sint-Katelijne-Waver
NB comfortKerkhofstraat 5332850Boom
Opsomming met airco montagebedrijven Sint-Katelijne-Waver vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vind de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan verscheidene apparaten die mogelijk interessant zijn. Hieronder kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Eveneens is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Sint-Katelijne-Waver: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Sint-Katelijne-Waver: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Mobiele Airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Sint-Katelijne-Waver.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een beheersbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Sint-Katelijne-Waver liggen nogal uiteen. De tarieven verschillen per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het overzicht hieronder vind je een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Sint-Katelijne-Waver. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, reinigen en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeOmschrijvingOnkosten
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1225 – €2005
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2155 – €3000
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1105 – €2220
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€435 – €835
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€160 – €625
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Sint-Katelijne-Waver.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een hete woning in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct de airco monteren door een professionele installateur in Sint-Katelijne-Waver. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten bestaat uit meerdere factoren. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog het standaard onderhoud. Daarnaast heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €75 tot €270 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco verschilt per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen instap-modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem rekent circa 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Sint-Katelijne-Waver. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, expansieventiel, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie