Airco Installatie Niel

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Niel levert jou een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal tref je uitgebreide tips en info over de verschillende soorten toepassingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens lees je adres- en contactgegevens van regionale installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Niel

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Steeds meer Vlamingen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Niel. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Niel voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal check je binnen no-time ervaren installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-niel-2845

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Niel (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Verder zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In het volgende schema bekijk je showrooms en airco monteurs in Niel (gemeente Niel, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Rumst, Willebroek, Bonheiden, Mechelen, Edegem.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
De Leege MarcMatenstraat 2022845Niel
Lambrechts FranciEikenstraat 732840Reet
Cornelis TomDendermondsesteenweg 1132830Willebroek
Overzicht met airco montagebedrijven Niel vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. We onderscheiden verscheidene producten waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor zolder.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Niel: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat bestaat uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Niel: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco aanbiedingen.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Te installeren vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Niel.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een merkbare koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Niel lopen zeer uiteen. De onkosten variëren per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de tabel geven we een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Niel. Deze kostenindicaties houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1155 – €1990
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2150 – €2915
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1160 – €2280
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €390 – €890
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €240 – €660
Lijst met de kosten van aannemers airconditioning in Niel.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee units: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan snel de airco plaatsen door een vakkundige installateur in Niel. Thuiswerken, slapen en leven gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen koelen & verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje hangt af van meerdere onderdelen. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Verder heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Houd rekening met €85 tot €290 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van a-merken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd ongeveer 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Niel. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist controleert onder andere naar condensor, compressor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie